Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Mănăstirea „Duminica Sfinţilor Români“

La marginea de sud-est a Capitalei, pe Şoseaua Olteniţei, în imediata vecinătate a comunei Popeşti-Leordeni, pe un teren ce aparţine Arhiepiscopiei Bucureştilor, se ridică semeaţă o biserică monumentală, cu hramul Duminica Sfinţilor Romani, izvorâtă din evlavia fericitului întru pomenire Patriarh Teoctist, faţă de toţi sfinţii cei din veac ai Ortodoxiei Romaneşti şi ca prinos de mulţumire şi recunoştinţă faţă de vrednicii săi înaintaşi în Scaunul Patriarhal.

Accesări: 4187

Citește mai departe:Mănăstirea „Duminica Sfinţilor Români“

Mănăstirea Cernica

La câţiva kilometrii de Bucureşti, în locuri în care pădurea a format în trecutul indepărtat un masiv forestier imens, vechiul codru al Vlăsiei, se ridică Mănăstirea Cernica, locaş de spiritualitate, monument istoric de cultură şi artă veche. Încântat de frumuseţea sălbatică a acestor locuri şi de valoarea lor strategică, marele vornic Cernica Ştirbei a înfiinţat în 1603 un schit de monahi care mai tarziu îi va purta numele.

Accesări: 3978

Citește mai departe:Mănăstirea Cernica

Catedrala Patriarhală

Catedrala Patriarhală, Paraclisul Patriarhal şi Palatul Patriarhiei reprezintă un ansamblu de mare însemnătate al Bucureştilor, care-şi are începuturile în vremurile de pe la mijlocul secolului al XVII-lea.

Catedrala Patriarhală, cu hramul Sfi nţii Împăraţi Constantin şi Elena, a fost ctitorită în anul 1656 de către voievodul Ţării Româneşti, Constantin Şerban Basarab (1654-1658) şi sfinţită în anul 1658 de către Patriarhul Macarie al Antiohiei şi al Întregului Orient, împreună cu Mitropolitul Ştefan al Ţării Româneşti şi cu episcopii de Râmnic şi de Buzău.

Accesări: 1720

Citește mai departe:Catedrala Patriarhală

Mănăstirea Antim (Paraclis Patriarhal)

Ctitorită de Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, mitropolitul Ungro-Vlahiei (1708-1716), mănăstirea a fost ridicată între anii 1713-1715 pe locul unde era o veche biserică de lemn cu hramul Sfântul Nicolae, în care se păstra Sfântul Mir, nu departe de dealul Mitropoliei, la aproape două sute de metri spre apus.

Accesări: 2420

Citește mai departe:Mănăstirea Antim (Paraclis Patriarhal)

Mănăstirea Mălăești

În tradiţia locului se spune că în pădurea Mălăieşti a existat cu aproape 250 de ani în urmă un schit de călugări care ar fi aparţinut Mănăstirii Vâlcăneşti. Schitul a funcţionat în apropierea fostului Castru Roman construit de împăratul Traian îndată după cucerirea Daciei. Aici s-au descoperit importante vestigii antice (monezi, cărămizi cu ştampile ale legiunilor romane, arme, ceramică). În imediata apropiere se află localitatea Coţofeneşti, locul unde a fost descoperit vestitul Coif de aur.

Accesări: 2524

Citește mai departe:Mănăstirea Mălăești

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version