Fericitul Augustin: Despre sfânta feciorie; Despre binele văduviei

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut recent volumul „Fericitul Augustin – Despre sfânta feciorie; Despre binele văduviei”.

Traducerea din latină a acestei cărți, introducerea și notele au fost realizate de Anca Meiroșu.

Lucrarea reprezintă un „elogiu adus către două tipuri de conduită creștină îmbrățișate de un număr restrâns de credincioși”.

În Nota editorială a lucrării se menționează:

,,«Despre sfânta feciorie» este o invitație la o existență ascetică, aleasă de bunăvoie, dar care, odată aleasă, va trebui respectată până la sfârșitul vieții. Asumarea unei asemenea responsabilități atrage după sine cultivarea neîncetată a virtuților, un proces lung și ostenitor, dar demn de cinste, aici și în ceruri”.

„«Despre binele văduviei» abordează problema căsătoriei care se încheie în mod tragic cu moartea bărbatului. Fericitul Augustin creionează profilul moral al văduvelor prin modelele biblice pe care le vehiculează”.

Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la tipografiaatpatriarhia.roedituraatpatriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Sursa: Basilica.ro