Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Fundația Bucuria Ajutorului

Fundația Bucuria Ajutorului a luat fiinta in anul 2010, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel si are ca misiune sprijinirea tuturor categoriilor aflate in nevoie, prin programe de asistenta sociala si spirituala care promoveaza solidaritatea sociala si dialogul, in vederea imbunatatirii calitatii vietii si pastrarii demnitatii umane.

În prezent Fundația Bucuria Ajutorului are un Centru de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă în cadrul căruia sunt furnizate servicii de consiliere socială, consiliere psihologică, informare și integrare socială. Fundația Bucuria Ajutorului organizează acțiuni social-filantropice și derulează  proiecte în beneficiul persoanele aflate în dificultate,  în special copii.

Fundația Bucuria Ajutorului derulează, începând cu luna iulie 2011, activitățile din cadrul proiectului "Acces la online și pentru tine " prin care se urmărește facilitarea incluziunii sociale a copiilor aflați în centre de tip rezindențial administrate de DGASPC, București.

 

Obiectivele proiectului urmăresc:

Însușirea de cunoștințe de operare PC de către un număr de 30 copii de la Centrul de Plasament ”Sf. Maria”, Sector 1, București.

Dezvoltarea abilităților de comunicare prin metode interactive, în cadrul cursurilor de informatică și limba engleză.

Pentru implementarea proiectului, în condiții optime, Fundația Bucuria Ajutorului asigură o locație aflată în str. Piscului nr. 1, sector 4, București, dotată cu 15 calculatoare, precum și resursele umane necesare activităților cu copii. Dezvoltarea abilităților tehnice și de comunicare oferă șansa acestor copii de a duce o viață independentă de sistemele de ajutor oferite de către stat sau de alte organisme private, iar acest lucru va avea efecte pozitive asupra tuturor aspectelor vieții lor, printre acestea enumerandu-se creșterea stimei de sine și îmbunătățirea relațiilor sociale.

 

Radu Neuman, director executiv

Tel./Fax: (+40.21) 337.20.35

E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Website: http://www.socialfilantropic.ro

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version