Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Despre virtuțile terapeutice ale frunzelor și fructelor de nuc

Miezul de nucă este un aliment complet, foarte bogat în calorii, grăsimi şi săruri minerale. De aceea, poate avea o mare importanţă în alimentaţia vegetarienilor şi a diabeticilor, deoarece înlocuieşte, cu succes, carnea şi conţine o cantitate foarte redusă de glucide solubile.

Frunzele şi cojile verzi ale fructelor de nuc au următoarele însuşiri valorificabile în tratamentele naturiste:

Accesări: 647

Citește mai departe:Despre virtuțile terapeutice ale frunzelor și fructelor de nuc

Din farmacia naturii Strugurii, mustul și vinul, medicamente de toamnă

Fiind uşor asimilabili, strugurii reprezintă excelente produse energetice pentru organism, apoi remineralizante foarte bune, antitoxice, stimulente şi descongestionante pentru ficat. În egală măsură sunt diuretice, laxative şi răcoritoare.

Se apropie toamna și nu cred că greşim dacă spunem că în această perioadă cea mai mare atenţie se acordă viilor, ale căror roade, respectiv strugurii, sunt aşteptate să intre în pârg pentru a fi consumate atât în stare proaspătă cât şi sub forma mustului.

Virtuțile fitoterapeutice ale petalelor și fructelor de trandafir

Medicina populară şi cea ştiinţifică au utilizat, în decursul timpului, atât petalele, cât şi fructele de trandafiri pentru prepararea diferitelor produse cu aplicaţii terapeutice. În diferite combinaţii, se pot valorifica cu succes proprietăţile unor substanţe bioactive ale acestora.

În prezent, petalele proaspete sau uscate şi fructele de trandafiri (mă­ceșele) constituie materii prime pentru obţinerea diferitelor preparate, în uz intern şi extern, care exercită efecte benefice în tratarea multor afecţiuni.

Accesări: 708

Citește mai departe:Virtuțile fitoterapeutice ale petalelor și fructelor de trandafir

Alimentaţia corectă în timpul sarcinii

Ideea conform căreia viitoarea mamă trebuie să mănânce pentru doi nu mai este considerată valabilă. Este mult mai importantă calitatea alimentaţiei, nu cantitatea de alimente pe care o mănânci. Regula este că trebuie să mănânci sănătos, echilibrat şi cu un conţinut suficient de vitamine, minerale şi nutrienţi pentru evoluţia armonioasă a sarcinii şi dezvoltarea sănătoasă a copilului.

O alimentaţie sănătoasă şi echilibrată creşte şansele unei sarcini uşoare, fără complicaţii, şi naşterea unui copil sănătos, putând chiar reduce riscul unor afecţiuni cronice ce pot apărea în primii ani ai copilăriei.

Accesări: 670

Citește mai departe:Alimentaţia corectă în timpul sarcinii

Helioterapia, remediu pentru o multitudine de boli

Helioterapia este o procedură naturistă ce folosește puterile terapeutice şi vindecătoare ale soarelui. Expunerea corpului la acţiunea binefăcătoare a razelor solare este recomandată atât persoanelor sănătoase, cât şi celor suferinde, fiind apreciată ca o metodă simplă şi total gratuită, dar cu efecte extraordinare în menţinerea stării de sănătate.

Energia emanată în tot sistemul solar provine în urma reacţiilor termonucleare care au loc în centrul soarelui prin transformarea ionilor de hidrogen în ioni de heliu. Radiaţiile solare ajunse pe pământ reprezintă doar a şasea miliarda parte din total, respectiv 5 x 1020 kcal, şi se propagă sub formă de unde electromagnetice (fotoni), purtătoare de energie. Acestea sunt compuse din radiaţii ultraviolete (1%), radiaţii vizibi­le-ROGVAIV (40%) şi radiaţii infraroşii (59%), diferenţiate prin lungimea de undă şi cantitatea energetică înmagazinată, fiecare cu efecte specifice asupra vieţii organismelor de pe Terra.

Accesări: 637

Citește mai departe:Helioterapia, remediu pentru o multitudine de boli

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version