Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Măslinul, arborele-medicament

În terapeutică, măslinele sunt deosebit de preţioase. Cercetările actuale au demonstrat multiple proprietăţi vindecătoare ale măslinelor: digestive, cicatrizante, vermifuge, astringente, febrifuge, nutritive, condimentare şi emoliente. Oricine ar aprecia cât de dificilă este încercarea de a prezenta una dintre primele plante de pe pământ, care a fost luată în cultură cu multe milenii în urmă. 

Accesări: 994

Citește mai departe:Măslinul, arborele-medicament

Tratamente naturiste cu mac roșu și sânziene galbene

Sânzienele galbene, un simbol magic al verii, fac parte din grupul plantelor cu cele mai variate întrebuinţări în fitoterapie. Medicina tradițională a păstrat din vechime diferite proceduri de utilizare, cu variaţii de la o zonă la alta. Și macul roșu are efecte terapeutice, în special în afecţiuni ale aparatului respirator, dincolo de frumusețea sa, revărsată în adevărate covoare roşii.

Accesări: 941

Citește mai departe:Tratamente naturiste cu mac roșu și sânziene galbene

Remedii fitoterapeutice în cazul blocajului renal

Într-un blocaj renal, leziunile şi intoxicările la nivelul rinichilor sunt deseori reversibile, astfel că este posibilă redobândirea funcţiilor renale normale. Aceasta dă o mare speranţă spre vindecare, de aceea este necesar să fie luate măsuri radicale şi rapide de tratamente complexe.

Accesări: 848

Citește mai departe:Remedii fitoterapeutice în cazul blocajului renal

Preparate naturiste pentru înțepăturile de insecte

Experienţele seculare au pus în evidenţă existenţa unui mare număr de plante medicinale care, prin conţinutul lor în uleiuri eterice, au efecte decongestive, antiseptice şi de calmare a durerilor provocate de înțepăturile insectelor.

În fiecare an, sezonul călduros al verii corespunde cu perioada în care natura etalează o imensitate de arome şi culori, pe care plantele le sintetizează, prin mecanisme extrem de complicate, în majoritate imposibil de a fi reproduse prin sinteze chimice. Apariţia acestui minunat covor vegetal este aşteptată nu numai de oameni, ci şi de întreaga faună, atât vieţuitoare mari, cât şi minusculele insecte.

Accesări: 947

Citește mai departe:Preparate naturiste pentru înțepăturile de insecte

Tratamente naturiste contra hipertensiunii arteriale

Hipertensiunea arterială este cea mai răspândită boală a omenirii, afectând circa 20% din populaţia adultă. Pentru normalizarea tensiunii arte­riale, prin medicina naturistă, se utilizează o medicaţie de durată, cu preparate hipotensive, hipotonice, vasodilatatoare, diuretice, colagoge, coleretice, calmante şi depurative. România este una dintre ţările europene cu cea mai mare frecvenţă a bolilor cardiovasculare, inclusiv a hipertensiunii arteriale.

Accesări: 912

Citește mai departe:Tratamente naturiste contra hipertensiunii arteriale

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version