Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Cererea de înscriere la orele de Religie este valabilă pe toată perioada școlarizării

Cu privire la înscrierea elevilor la orele de Religie, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 220/12.03.2018 a fost publicat Ordinul Ministrului Educației Naționale nr. 3.218/16.02.2018.

„Istoria şi Geografia Mântuirii” | 45 studenți teologi se află în pelerinaj în Țara Sfântă

45 studenți teologi însoțiți de 4 cadre didactice de la Facultatea de Teologie din București se află în perioada 5-11 martie 2018 într-un pelerinaj în Țara Sfântă.

Proiectul intitulat „Istoria şi Geografia Mântuirii” este organizat de Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO) în colaborare cu Agenția de Pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române.

Facultatea de Teologie din Bucureşti | Ocrotitorii învăţământului teologic au fost cinstiţi prin rugăciune

În ziua sărbătorii ocrotitorilor învăţământului teologic, studenţii Facultăţii de teologie „Justinian Patriarhul” din Bucureşti i-au cinstit pe Sfinţii Trei Ierarhi prin rugăciune, în biserica Sfânta Ecaterina, paraclisul instituţiei. Cu acest prilej, PS Varlaam Ploieşteanul a oficiat Sfânta Liturghie şi a transmis studenţilor un „cuvânt de binecuvântare şi felicitare” din partea Patriarhului României, informează basilica.ro.

La Paraclisul FTOUB a fost oficiat Canonul Sf. Andrei Criteanul – „cea mai puternică chemare la pocăință sinceră”

Slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia a fost citită prima parte a Canonului celui Mare, a fost oficiată luni seară în Paraclisul Universitar „Sfânta Ecaterina”. „Acest Canon constituie cea mai puternică și semnificativă chemare la pocăință sinceră de păcate din Postul Mare”, a spus Pr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie din Capitală, informează basilica.ro.

Hram la Seminarul din București. „Dragostea față de Dumnezeu” este cel mai important lucru de învățat din viața Sfântului Grigorie Teologul, potrivit PS Timotei Prahoveanul

„Din viața Sfântului Grigorie Teologul, în primul rând ar trebui să învățăm dragostea față de Dumnezeu”, le-a spus PS Timotei Prahoveanul seminariștilor și credincioșilor prezenți la slujba Sfintei Liturghii oficiate cu prilejul cinstirii ocrotitorului spiritual al Seminarului Teologic din București.

Subcategorii

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version