Treisprezece ani de Ziarul Lumina. Aniversare pentru Cotidianul Patriarhiei Române

Acum treisprezece ani apărea la Iaşi primul număr al cotidianului Ziarul Lumina. Cotidianul a fost binecuvântat şi apreciat de actualul Patriarh al României, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, ca fiind ‘o prezenţă luminoasă în presa românească, o sursă de informaţie obiectivă şi echilibrată, dar şi un bine-venit sprijin pentru cler în păstorirea credincioşilor’.

Lansarea publicaţiei a avut loc la Bucureşti, chiar în ziua în care Patriarhul Teoctist aniversa 90 de primăveri, informează basilica.ro.

După doi ani de activitate la Iaşi, Ziarul Lumina s-a mutat la Bucureşti, iar primul număr a fost publicat în 27 noiembrie 2007. În anii următori au apărut mai multe ediţii regionale: în 2009 la Iaşi, iar în 2010 ediţiile de Transilvania, Oltenia şi Banat.

Pe lângă ediţia tipărită, cotidianul are şi una electronică, fiind prezent în spaţiul virtual şi accesibil celor care au această preferinţă pe www.ziarullumina.ro.

Ziarul Lumina surprinde publicul cititor prin articolele sale în care se poate informa cu privire la teme de actualitate religioasă şi socială, dar şi spiritualitate ortodoxă. Printre acestea, cititorii pot consulta cuvintele rostite de Patriarhul Daniel sau noile hotărâri ale Sfântului Sinod. În toată această perioadă de apariţie neîntreruptă nu a lipsit publicarea de documentare şi reportaje pe diverse teme.