Sfinţirea bisericii parohiei Parc Rahova 1 | Biserica înseamnă Cerul pe pământ, spune Patriarhul Daniel

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfinţit duminică, 15 octombrie 2017, biserica parohiei Parc Rahova 1. Alături de Preafericirea Sa a slujit Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. În omilia sa, făcând referire la cuvintele Sfântului Gherman, Patriarhul Constantinopolului, Patriarhul Daniel a spus că Biserica nouă pictată înseamnă Cerul pe pământ ca pe pământeni să îi ridice duhovniceşte la Ceruri.

De asemenea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a atins un subiect foarte actual pentru societatea contemporană: fericirea. Preafericirea Sa a explicat că starea de beatitudine obţinută prin viclenie, prin lene, prin hoţie nu este fericirea sfinţilor, este o bucurie de moment a demonilor.

Adevărata fericire, a spus Patriarhul Daniel, vine din legătura omului cu Dumnezeu, din fapta cea bună, cuvântul cel frumos şi mai ales din milostenie, informează basilica.ro.

Milostenia acoperă o mulţime de păcate, iar milostenia pe care o facem noi zidind o biserică este mare, pentru că în Biserică vin toţi oamenii: bogaţi, săraci, tineri, vârstnicietc. Când facem bine Bisericii, facem bine întregii comunităţi.

În semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată pr. paroh Cezar Gherasim a primit Ordinul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena pentru clerici. De asemenea, cei care s-a implicat în construirea lăcaşului de cult au primit distincţii de vrednicie.

Lăcaşul de cult a fost ridicat în opt luni şi a fost finalizat în trei ani. Piatra de temelie a fost așezată în data de 6 aprilie 2014 și, în același an, edificiul a fost sfințit cu agheasmă.

Înainte de târnosire, Preasfințitul Timotei Prahoveanul a oficiat Sfânta Liturghie.

În cuvântul său, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a vorbit despre pilda semănătorului și a spus că noul locaș de cult face trimitere la „pământul bun” din Evanghelie.

Biserica se află pe Strada Caporal Preda 29, din sectorul 5 al Capitalei.