Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Examene de autorizare pentru pictorii bisericeşti

Comisia de Pictură bisericească a Patriarhiei Române organizează o nouă sesiune de examene pentru autorizarea stagiarilor care au efectuat integral perioada de practică pe şantiere aprobate de Patriarhia Română. Candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

 

 

„Perioada de înscriere se va desfăşura între 17 şi 21 martie, iar documentele care sunt necesare înscrierii le-au primit într-o invitaţie şi anume, caiet de şantier, secţiune longitudinală a unei biserici, un sfânt în mărime naturală, ş.a.”, a precizat pentru TRINITAS TV Ana Ligia Solomon, inspector Comisia de Pictură bisericească.

 

Examenul va consta din două probe.

 

„În perioada 31 martie – 8 aprilie 2014 se va organiza Examenul de autorizare ca pictori bisericeşti a stagiarilor care îndeplinesc condiţiile de practică pe şantiere aprobate de Comisia de pictură bisericească. Proba practică va fi în termen de cinci zile şi va consta într-o pictură ce va fi executată în tehnica frescă, stilul bizantin, pe un perete a cărui suprafaţă va fi repartizată de Comisie. La proba teoretică li se vor adresa întrebări din teme de Liturgică, Dogmatică şi Tehnici”, a mai spus Ana Ligia Solomon.

 

Informaţii detaliate despre desfăşurarea examenului de autorizare a pictorilor bisericeşti se pot obţine la Cancelaria Comisiei de pictură bisericească din Bulevardul Regina Maria nr. 1, sau accesând site-ul patriarhia.ro, secţiunea administraţia patriarhală, Sectorul Cultură şi Patrimoniu religios.

 

Sursa: www.basilica.ro

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version