Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Examene de autorizare organizate de Comisia de pictură bisericească

Comisia de pictură bisericească a Patriarhiei Române organizează, în perioada 31 martie - 8 aprilie 2014, examene de autorizare a stagiarilor care au efectuat integral perioada de practică pe şantiere aprobate de Patriarhia Română, informează "Ziarul Lumina".

 

„Programul după care se vor desfăşura examenele de autorizare este: 17 - 21 martie 2014 - perioada de înscriere, 31 martie - 5 aprilie 2014 - susţinerea probei practice, 7 - 8 aprilie 2014 - susţinerea probei teoretice. Proba practică constă în executarea unei picturi realizate pe perete în tehnica frescă (stilul bizantin) în termen de 5 (cinci) zile, cu o temă repartizată de comisia de examinare.

Candidaţii admişi la examen obţin autorizarea ca zugravi, respectiv pictori bisericeşti, după următoarele criterii: zugravi bisericeşti de categoria a IV-a provizoriu sunt candidaţii care au obţinut media generală între 6,00 şi 7,50, zugravii bisericeşti de categoria a IV-a definitiv sunt candidaţii care au obţinut media generală între 7,51 şi 8,50, pictori bisericeşti de categoria a III-a provizoriu sunt candidaţii care au obţinut media generală între 8,51 şi 9,50, pictori bisericeşti de categoria a III-a definitiv sunt candidaţii care au obţinut media generală între 9,51 - 10,00“, a precizat dr. Diana Barbu, secretarul Comisiei de pictură bisericească a Patriarhiei Române.

 

De asemenea, informaţii detaliate despre desfăşurarea examenului de autorizare a pictorilor bisericeşti se pot obţine la Cancelaria Comisiei de pictură bisericească din Bulevardul Regina Maria nr. 1, bl. P5B, etaj 3, Bucureşti, la numărul de telefon 021/406.71.85

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version