Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Duhul şi Mireasa

(Cincizecimea sau Rusaliile)

Ioan 7, 37-53; 8, 12

 

În ziua cea din urmă - ziua cea mare a sărbătorii -, Iisus a stat între ei şi a strigat, zicând: Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cel ce crede în Mine, precum a zis Scriptura, râuri de apă vie vor curge din lăuntrul său. Iar aceasta a zis-o despre Duhul pe Care aveau să-L primească cei ce au crezut în El. Căci încă nu era dat Duhul, pentru că Iisus încă nu fusese preaslăvit. Deci, mulţi din popor, auzind cuvintele acestea, ziceau: Cu adevărat, Acesta este Proorocul. Iar alţii ziceau: 

Accesări: 845

Citește mai departe:Duhul şi Mireasa

Cunoașterea lui Dumnezeu viață veșnică este

Duminica a 7-a după Paşti

(a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic)

(Ioan 17, 1-13)

Accesări: 880

Citește mai departe:Cunoașterea lui Dumnezeu viață veșnică este

Feminitatea înduhovnicită

Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor) 

(Marcu 15, 43-47; 16, 1-8)

În vremea aceea a venit Iosif cel din Arimateea, sfetnic ales, care aștepta și el Împărăția lui Dumnezeu, și, îndrăznind, a intrat la Pilat și a cerut trupul lui Iisus. Iar Pilat s-a mirat că Iisus a murit așa curând și, chemând pe sutaș, l-a întrebat dacă a murit de mult. Deci, aflând de la sutaș, a dăruit lui Iosif trupul.

Accesări: 942

Citește mai departe:Feminitatea înduhovnicită

Iisus Hristos, Lumina vieții noastre

Duminica a 6-a după Paşti

(a Orbului din naştere)

(Ioan 9, 1-38)

În vremea aceea, trecând Iisus, a văzut pe un om orb din naştere. Şi ucenicii Lui L-au întrebat zicând: Învăţătorule, cine a păcătuit, acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb? Iisus a răspuns: Nici acesta n-a păcătuit, nici părinţii lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu.

Accesări: 900

Citește mai departe:Iisus Hristos, Lumina vieții noastre

Împreună cu Domnul în Ierusalimul ceresc

Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) Ioan 12, 1-18

Înainte de Paşti cu şase zile, Iisus a venit în Betania, unde era Lazăr, pe care îl înviase din morţi. Şi I-au făcut acolo cină şi Marta slujea. Iar Lazăr era unul dintre cei ce şedeau cu El la masă. Deci Maria, luând o litră cu mir de nard curat, de mare preţ, a uns picioarele lui Iisus şi le-a şters cu părul capului ei, iar casa s-a umplut de mireasma mirului.

Accesări: 920

Citește mai departe:Împreună cu Domnul în Ierusalimul ceresc

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version