Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Conferință pastoral – misionară de toamnă dedicată Anului comemorativ 2017. Ședința a fost prezidată de PS Varlaam Ploieșteanul

Preoții din Protopopiatele Ploiești Nord, Sud și Urlați au participat marți, 7 noiembrie 2017, la Conferința pastoral – misionară de toamnă. Ședința a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, delegat al Părintelui Patriarh Daniel. Tematica întâlnirii a fost dedicată Anului comemorativ 2017, informează basilica.ro.

 

 

Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te-Deum. Serviciul religios a fost săvârșit în biserica Parohiei Sfântul Vasile cel Mare din Ploiești. În continuare au avut loc lucrările conferinței. Înainte de prezentarea referatelor, PS Varlaam Ploieșteanul a dat citire cuvântului Patriarhului României.

 

După acest moment, au citit referate: profesorul George Enache de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie a Universității Dunărea de Jos, Părintele Profesor Gheorghe Holbea de la Facultatea de Teologie din București, Părintele Nicolae Bordașiu. Aceștia au fost prezenți și în cadrul conferinței preoțești ce a avut loc în data de 6 noiembrie la București.

 

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2017 drept Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului pe tot cuprinsul Patriarhiei Române.

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version