Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Episcopul Varlaam Ploieşteanul a prezidat conferinţa clericilor din Ploieşti şi Urlaţi

Clericii din Protopopiatele Ploieşti Nord, Sud şi Urlaţi au participat marţi la conferinţa semstrială de primăvară prezidată de Episcopul Varlaam Ploieşteanul, informează basilica.ro.

Patriarhul îndeamnă la comemorarea românilor care au valorificat Marea Unire de la 1918 și până în prezent

Patriarhul Daniel a adresat, în faţa a peste 800 de clerici, îndemnul la comemorarea românilor care prin activitatea lor au valorificat Unirea de la 1918 și până în prezent, potrivit basilica.ro.

Cerc pastoral în Protoieria Câmpina. A fost evidenţiată contribuţia Bisericii la formarea României ca stat suveran şi independent

Preoții din zona de nord a județului Prahova, aparţinând Cercului nr. 2 Sinaia, s-au întrunit marţi în biserica Nașterea Maicii Domnului a Parohiei Ghioșești, Protoieria Câmpina, și au luat parte la lucrările Cercului Pastoral din trimestruI I. Contribuţia Bisericii la formarea României ca stat suveran şi independent a fost printre temele abordate.

Preoţii din Protoieria Vălenii de Munte s-au întrunit în conferinţă. A fost evidenţiată lupta poporului român pentru înfăptuirea Marii Uniri

Clericii din parohiile ce aparţin Protoieriei Vălenii de Munte s-au întrunit marţi la biserica Parohiei Mânăstirea din Vălenii de Munte, în conferință administrativă lunară de lucru. În timpul întâlnirii au fost evidenţiate eforturile depuse de poporul român pentru realizarea unui deziderat istoric: Marea Unire din 1918.

Biserica şi Marea Unire | Clericii din Protopopiatul Ilfov Sud au evidenţiat contribuţia Bisericii la înfăptuirea Unirii din 1918

Clericii din cadrul Protopopiatului Ilfov Sud, întruniţi în conferinţă administrativă, au subliniat joi contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la înfăptuirea Unirii din 1918.

Evenimentul s-a desfăşurat la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din comuna Jilava.

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version