Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Interviu | BOR a investit în ultimul deceniu 150 de milioane în scop filantropic, echivalentul a aproximativ două Catedrale Naţionale

Care sunt costurile Catedralei Naţionale (CN) şi care este suma cheltuită de Biserica Ortodoxă Română (BOR) în scopuri sociale în cei 10 ani de patriarhat ai Părintelui Patriarh Daniel sunt doar două dintre subiectele dezbătute în cadrul interviului acordat de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române pentru PS News.

Catedrala Naţională | Ce etape de execuţie mai sunt până la sfinţirea din noiembrie

Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului este programată pentru sfârşitul lunii noiembrie 2018. Ridicarea lăcaşului de cult este un deziderat al românilor de peste un secol. Până la marele eveniment, graficul de execuţie a lucrărilor prevede mai multe etape de construcţie.

Șantierul CMN | Se desfășoară lucrări intense la turla Pantocrator

După închiderea corpului principal al catedralei, cele mai importante lucrări se desfășoară în momentul de față la turla Pantocrator, zona critică a proiectului pe graficul de execuție, a declarat pentru basilica.ro Ing. Vasile Crăcăoanu. Corpul principal a fost în cea mai mare parte finalizat, urmând a fi închise zona altarului și cupola de la pronaos, informează basilica.ro.

Accesări: 249

Citește mai departe:Șantierul CMN | Se desfășoară lucrări intense la turla Pantocrator

Cu un an înainte de sfinţire, Părintele Patriarh Daniel oferă detalii despre Catedrala Mântuirii Neamului

Patriarhul Daniel a vorbit joi la finalul Sfintei Liturghii despre Catedrala Naţională a cărei dată de sfinţire este stabilită în 30 noiembrie 2018.

 

Părintele Patriarh a afirmat că există o întârziere de două luni față de graficul lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, dar și-a exprimat speranța ca aceasta să fie depășită prin credință și rugăciune, informează basilica.ro.

Moment aniversar la împlinirea a doi ani de activitate a voluntarilor Paraclisului CMN. Patriarhul Daniel a fost prezent la eveniment

Părintele Patriarh Daniel a participat sâmbătă la evenimentul prilejuit de împlinirea a doi ani de activitate a voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Momentul aniversar a avut loc în sala Collocvium a Palatului Patriarhiei. La întâlnirea festivă au fost prezenți Părintele Ciprian Grădinaru și Părintele Ciprian Ioniță, consilier în cadrul Sectorului Social-filantropic, informează basilica.ro.

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version