Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Ignatie Diaconul, Viața Patriarhului Nichifor al Constantinopolului

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a inițiat seria Vieți de sfinți apărători ai icoanelor în cadrul colecției Vieți de sfinți. Prima lucrare din această miniserie care a văzut lumina tiparului este: Viața Patriarhului Nichifor al Constantinopolului, scrisă de Ignatie Diaconul în forma sa definitivă către 843-846, în traducerea adnotată a domnului conf. dr. Ovidiu Pop-Brâncuș, cu un studiu introductiv de asist. dr. Sebastian Nazâru.

Accesări: 20

Citește mai departe:Ignatie Diaconul, Viața Patriarhului Nichifor al Constantinopolului

Volumul Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu: istoric și mărturii

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut volumul „Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu: istoric și mărturii”, informează basilica.ro.

Traducere în limba engleză a Monografiei Mănăstirii Ghighiu

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut volumul The Ghighiu Monastery, 200 years of incessant prayer. Lucrarea reprezintă o traducere a monografiei intitulate Mănăstirea Ghighiu, 200 de ani de rugăciune neîncetată, apărută în luna mai a acestui an tot la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. Traducerea textului și a legendelor a fost efectuată de Cătălin-Constantin Solescu. 

Accesări: 56

Citește mai departe:Traducere în limba engleză a Monografiei Mănăstirii Ghighiu

Biografiile a 24 sfinți iconari publicate într-un volum la Editura Cuvântul Vieții

Volumul Viețile Sfinților iconari este cea mai recentă apariție la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. Avându-l ca autor pe Părintele Diacon Dan Cozea, lucrarea prezintă viețile a 24 de sfinți cunoscuți în istoria Bisericii Ortodoxe pentru icoanele și bisericile pictate de-a lungul vieții lor.

Sfântul Vasile cel Mare despre rugăciune – primul volum al seriei Florilegii Vasiliene

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut cartea Sfântul Vasile cel Mare despre rugăciune, primul volum al seriei Florilegii Vasiliene. După încheierea colecției intitulate Florilegii Hrisostomice, care a cuprins cinci volume cu texte selectate din scrierile Sfântului Ioan Hrisostom, Editura Cuvântul Vieții, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, inițiază o nouă colecție, dedicată operelor Sfântului Vasile cel Mare. Textele selectate din scrierile marelui ierarh capadocian sunt însoțite de comentarii și o prefață semnate de autorul antologiei tematice, Părintele Adrian Agachi. 

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version