Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Întâlnire cu Dumnezeu – poeziile Lidiei Stăniloae republicate la Editura Trinitas

A doua ediție a volumului de poezii Întâlnire cu Dumnezeu al Lidiei Stăniloae a apărut recent la Editura Trinitas a Patriarhiei Române, informează basilica.ro.

Îmblânzirea lumii prin iubire – Lumini filocalice

Editura Trinitas a lansat de curând cartea Îmblânzirea lumii prin iubire – Lumini filocalice. Aceasta face parte din Colecția Media Christiana coordonată de părintele Nicolae Dascălu, informează basilica.ro.

 

În cuprinsul notei editoriale, echipa editurii precizează că volumul întocmit de părintele Adrian Agachi se adresează cititorului preocupat atât de modul în care pot fi biruite patimile, cât și de cum se poate ajunge la desăvârșire.

Accesări: 218

Citește mai departe:Îmblânzirea lumii prin iubire – Lumini filocalice

Să cultivăm recunoștința!

La Editura Trinitas a Patriarhiei Române, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, a apărut recent lucrarea Să cultivăm recunoștința. Volumul face parte din colecția Media Christiana și conține o serie de interviuri realizate de omul de televiziune Eveline Păuna în cadrul emisiunii cu același nume, informează Agenţia de ştiri Basilica.

 

Cititorii pot lectura interviuri realizate cu personalități precum: Felicia Filip, Ion Caramitru, Leontina Ciobanu Văduva, Manuela Hărăbor, Paula Seling și Pavel Bartoș.

Accesări: 700

Citește mai departe:Să cultivăm recunoștința!

„Ești ceea ce trăiești” – Diac. Adrian Sorin Mihalache

La Editura Trinitas a Patriarhiei Române a apărut volumul Ești ceea ce trăiești – Câteva date recente din neuroștiințe și experiențele duhovnicești ale Filocaliei.

 

Lucrarea Diac. Adrian Sorin Mihalache reprezintă, conform notei editoriale, este o lucrare inedită în spațiul cultural românesc, întrucât în paginile ei este pentru prima dată creionată o paralelă între cercetările din domeniul neuroștiințelor și învățăturile părinților filocalici, informează Agenţia de ştiri Basilica.

Accesări: 609

Citește mai departe:„Ești ceea ce trăiești” – Diac. Adrian Sorin Mihalache

Apariţie editorială „Religie şi violenţă în Europa seculară”- Dialoguri Trinitas TV

Volumul  „Religie şi violenţă în Europa seculară”- Dialoguri Trinitas TV a apărut la Editura Trinitas a Patriarhiei Române şi la Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.  Apariţia editorială are binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, informează Agenţia de ştiri Basilica.

 

„Prietenia mea spirituală cu cei doi admirabili interlocutori ai dialogurilor din această carte lasă în clipa de faţă şi urme livreşti. Sper să lase şi semne culturale de neşters în inima şi mintea cititorului. Cu părintele Nicolae Dima şi cu părintele lector Sorin Mihalache am avut, încă de la începutul anilor 1990, interesante şi reconfortante dialoguri la Radio Trinitas din Iaşi”, subliniază Nicu Gavriluţă, co-autorul volumului.

 

Tema principală a dialogurilor cuprinse în acest volum este fenomenul religios conţinut în diferite tematici:

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version