Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Slujba și acatistul Icoanei Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu

Ca urmare a deciziei Sfântului Sinod de a trece în Calendarul Bisericii Ortodoxe Române din 2019 o nouă sărbătoare, Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului – Siriaca de la Mănăstirea prahoveană Ghighiu, la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă au apărut lucrările:

Accesări: 18

Citește mai departe:Slujba și acatistul Icoanei Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu

O nouă ediție de carte de cult la IBMO: Canonul cel Mare

O nouă ediție de carte de cult a fost publicată recent la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă: „Canonul cel Mare”.

Lucrarea cuprinde rânduiala Canonului Mare în prima săptămână a Sfântului și Marelui Post și a Deniei Canonului Mare care se oficiază miercuri seară, în săptămâna a cincea din post, informează basilica.ro.

Accesări: 33

Citește mai departe:O nouă ediție de carte de cult la IBMO: Canonul cel Mare

Cartea a doua a lucrării „Împotriva ereziilor” a Sfântului Irineu de Lyon a apărut la Institutul Biblic și de Misiune Ortodoxă

Împotriva ereziilor: combatere și răsturnare a gnozei cu nume mincinos – Cartea a doua – a apărut recent la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă. Lucrarea cuprinde scrieri ale Sfântului Irineu de Lyon împotriva mai multor învățături greșite gnostice, în special ale discipolilor lui Valentin.

Sfântul Irineu și-a conceput lucrarea în două părți: una dedicată expunerii sau demascării, iar o alta dedicată combaterii sau respingerii lămurește Introducerea cărții.

IBMO: Slujba Sfintei Matrona de la Moscova

Slujba Sfintei Matrona de la Moscova a apărut recent la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă. Textul slujbei a fost tradus din limba slavonă de monahul Dositei Gorbachevskiy de la Mănăstirea Radu Vodă din București și diortosit în cadrul departamentului Carte de cult, informează basilica.ro.

Accesări: 40

Citește mai departe:IBMO: Slujba Sfintei Matrona de la Moscova

Anuarul Liturgic și Tipiconal 2018

Anuarul Liturgic și Tipiconal 2018 a apărut la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă. Pe lângă rânduiala slujbelor bisericești din fiecare zi a anului, lucrarea cuprinde calendarul ortodox precum și informații legate de organizarea canonică și administrativă a Bisericii Ortodoxe.

Coperta anuarului are în fundal tricolorul deoarece Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române va proclama anul 2018 drept An omagial al unității de credință și de neam și an comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română. De asemenea, prima copertă are în centru un simbol al unității: icoana Sfintei Treimi – Dumnezeu cel Unul, întreit în persoane.

Accesări: 210

Citește mai departe:Anuarul Liturgic și Tipiconal 2018

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version