Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Volum colectiv de studii dedicat mărturisitorilor ortodoxiei din timpul comunismului

Sub egida Editurii Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut volumul colectiv intitulat Mărturisitori ai Ortodoxiei în timpul regimului comunist. Studii și evocări, sub coordonarea Părintelui Profesor Mihail-Simion Săsăujan. Lucrarea cuprinde, în total, douăzeci de studii împărțite pe diverse teme.

Ignatie Diaconul, Viața Patriarhului Nichifor al Constantinopolului

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a inițiat seria Vieți de sfinți apărători ai icoanelor în cadrul colecției Vieți de sfinți. Prima lucrare din această miniserie care a văzut lumina tiparului este: Viața Patriarhului Nichifor al Constantinopolului, scrisă de Ignatie Diaconul în forma sa definitivă către 843-846, în traducerea adnotată a domnului conf. dr. Ovidiu Pop-Brâncuș, cu un studiu introductiv de asist. dr. Sebastian Nazâru.

Accesări: 80

Citește mai departe:Ignatie Diaconul, Viața Patriarhului Nichifor al Constantinopolului

Biografiile a 24 sfinți iconari publicate într-un volum la Editura Cuvântul Vieții

Volumul Viețile Sfinților iconari este cea mai recentă apariție la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. Avându-l ca autor pe Părintele Diacon Dan Cozea, lucrarea prezintă viețile a 24 de sfinți cunoscuți în istoria Bisericii Ortodoxe pentru icoanele și bisericile pictate de-a lungul vieții lor.

Volumul Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu: istoric și mărturii

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut volumul „Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu: istoric și mărturii”, informează basilica.ro.

Traducere în limba engleză a Monografiei Mănăstirii Ghighiu

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut volumul The Ghighiu Monastery, 200 years of incessant prayer. Lucrarea reprezintă o traducere a monografiei intitulate Mănăstirea Ghighiu, 200 de ani de rugăciune neîncetată, apărută în luna mai a acestui an tot la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. Traducerea textului și a legendelor a fost efectuată de Cătălin-Constantin Solescu. 

Accesări: 87

Citește mai departe:Traducere în limba engleză a Monografiei Mănăstirii Ghighiu

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version