Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Editura Basilica: Programul iconografic de tradiție bizantină și variante ale sale în pictura bisericilor din București – ediție bilingvă

„Programul iconografic de tradiție bizantină și variante ale sale în pictura bisericilor din București” a apărut recent în ediție bilingvă – română și franceză – la Editura Basilica a Patriarhiei Române, notează basilica.ro.

Editura Basilica: Capodopere ale artei metalelor prețioase din România

În Colecția „Patrimoniu Eclesial” a Editurii Basilica a apărut lucrarea „Capodopere ale artei metalelor prețioase din România” realizată de Victor Simion.

„Lucrarea de față nu și-a propus «o istorie» a acestui meșteșug artistic, ci doar o selecție dintre multele valori artistice care s-au creat și s-au aflat în Sfintele Altare ale lăcașelor de cult (îndeosebi mănăstirești), unde au fost dăruite de generoși ctitori sau donatori”, a precizat autorul în Precuvântare.

Accesări: 42

Citește mai departe:Editura Basilica: Capodopere ale artei metalelor prețioase din România

Editura Basilica | A apărut volumul „Reședința Patriarhală: istorie și artă”

Volumul „Reședința Patriarhală: istorie și artă” a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române. Lucrarea aparține Arhim. Paisie Teodorescu, vicar patriarhal, informează basilica.ro.

Editura Basilica: ‘Lumina Sfintelor icoane și jertfa apărătorilor Ortodoxiei. Lucrarea Bisericii în societate în anul 2017’

Volumul „Lumina Sfintelor icoane și jertfa apărătorilor Ortodoxiei. Lucrarea Bisericii în societate în anul 2017” a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române, informează basilica.ro.

Canoanele Bisericii Ortodoxe – ediție bilingvă apărută la Editura Basilica

„Canoanele Bisericii Ortodoxe” au apărut recent în trei volume, în ediție bilingvă (greacă și română), la Editura Basilica a Patriarhiei Române, informează basilica.ro.

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version