Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Parohia “Acoperământul Maicii Domnului” şi “Sf. Ioan Rusul” - Brâncuşi

Hramuri: Acoperământul Maicii Domnului şi Sf. Ioan Rusul

Adresa: Str. Valea Ialomitei nr. 52, Sector 6, Bucureşti

Protoieria Sector 6 Capitală

Contul IBAN: RO87 RZBR 0000 0600 1021 7680 deschis la Raiffeisen Bank, Ag. Lujerului

Preot paroh: Burlacu Costel; Tel: 0741 067 918; E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Preot coslujitor: Costin Dinu; Telefon: 0723424202 

Site: parohiabrancusi.ro

 

Istoricul Parohiei

 

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la 1 februarie 2008 s-a aprobat înfiinţarea Parohiei Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ioan Rusul-Brâncuşi, ca unitate bisericească de sine stătătoare în baza temeiului nr. 263/2008.

 

În duminica din 12 februarie 2008, prin purtarea de grijă a Preafericitului Patriarh a fost delegat Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care în prezenţa unui sobor de preoţi a pus piatra de temelie a noii bise¬rici. Astfel, în baza Autorizaţiei de Construcţie nr. 1310 din 20 decembrie 2007, în luna martie 2008 au fost demarate lucrările de ridicare a noului sfânt lăcaş.

 

Până în prezent s-au realizat lucrările de excavaţie pentru demisolul bisericii, s-a confecţionat armătura pentru radier şi s-a turnat beton în radier, s-au executat armăturile pentru elementele verticale ale demisolului (stâlpi şi diafragme) şi s-a turnat betonul în elementele verticale ale demisolului. Momentan se lucrează la cofrarea şi armarea planşeului demisolului bisericii.

 

Toate cele realizate până în momentul de faţă s-au săvârşit cu ajutorul donaţiilor credincioşilor parohiei, precum şi cu sprijinul unor instituţii de stat şi respectiv private.

 

Iniţiatorii proiectului sunt preoţii Burlacu Costel şi Dinu Costin, ce veghează, cu ajutorul lui Dumnezeu, la bunul mers al zidirii sfântului lăcaş. 

 

Demn de menţionat este faptul că pe lângă ridicarea bisericii, reprezentanţii parohiei au în vedere şi construirea unui centru misionar cu trei nivele şi a unei clopotniţe.

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version