Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Biserica Parohiei Buda, com. Ariceştii Rahtivani

Adresa: Comuna Buda, Jud. Prahova

Hram: Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Protoieria Câmpina

Paroh: Pr. Cristea Ion-Victor

Tel: 0788 689.716

Cont IBAN: RO19 CRCO 3030 0200 0300 2303

Banca: Cooperativa de Credit Muscelul Câmpina

 

Istoric

 

Parohia Buda, cu hramul “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” a luat fiinţă în anul 1998, la cererea enoriaşilor în frunte cu dreptcredinciosul Tudorache Tudor, fiu al satului, cu binecuvântarea Vrednicului de pomenire patriarh Teoctist şi cu sprijinul Preacucernicului Părinte Protoiereu Costică Dumitru. La înfiinţare s-a amenajat o capelă în incinta societăţii SC. CERES SA, dotată cu toate cele necesare cultului, sfinţirea ei fiind oficiată de Preasfinţitul Episcop Vicar Teodosie Snagoveanu.

 

În acelaşi an a fost numit preot Alexandrescu Ion, care a păstorit parohia până în anul 2000, când a fost transferat la parohia Băltiţa. În postul rămas vacant a fost apoi numit preot Cristea Ion-Victor, care a întreprins acţiuni pentru construirea unei biserici. În anul 2001, Primăria comunei Ariceştii-Rahtivani a concesionat parohiei un teren în suprafaţă de 1200 m2 în vederea construirii noii biserici.

 

La 29 iunie 2005 s-a sfinţit locul pentru construirea bisericii de către Preasfinţitul Episcop Vicar Sebastian Ilfoveanul, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi şi s-au făcut demersuri pentru întocmirea documentaţiei tehnice şi obţinerea aprobărilor legale, sub îndrumarea preotului Cristea Ion-Victor. Astfel, în anul 2011, lucrările se află într-un stadiu avansat, fiind terminată zidirea bisericii şi montându-se învelitoarea din tablă.

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version