Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Aşezământul social Cristiana

Așezământul Social pentru Persoane Vârstnice al Mănăstirii Christiana este amplasat în curtea mănăstirii, având sediu în Șoseaua Pipera, nr. 49, sectorul 2, București. Inaugurarea căminului a avut loc pe data de 2 octombrie 2005. Inițiativa deschiderii acestui așezământ i-a aparținut P.S. Sebastian Episcopul Slatinei, pe atunci episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor și maicii starețe Stavrofora Benedicta Chirobocea.

Inițial, clădirea așezământului a fost o hală de producție a Asociației Christiana, care a suferit transformări și modificări conform cerințelor noii construcții. Această clădire include, pe lângă Așezământul Social, biserica mică a mănăstirii (aproximativ ¾ din corpul acesteia), trapeza (sala de mese a mănăstirii) și bucătăria (comună pentru mănăstire și așezământ). 

 

Căminul se adresează persoanelor vârstnice care îndeplinesc vârste de pensionare și care se află în una din următoarele situații: nu pot fi îngrijite în familie sau sunt persoane singure; doresc să locuiască în mănăstire pentru a beneficia de asistență spirituală permanentă sau sunt persoane fără locuință (cazuri sociale).

Selecția beneficiarelor se face având în vedere următoarele criterii: să nu sufere de boli psihice și Alzheimer (în orice formă), să nu fie imobilizate la pat, să nu sufere de diabet zaharat, epilepsie, cancer, să aibă domiciliul în București, să aibă două persoane semnatare (aparținători) responsabile față de cerințele Așezământului cu excepția persoanelor fără locuință.

Așezământul dispune de 29 de locuri de cazare repartizate în 9 dormitoare cu 2, 3, 4 sau 5 paturi.

Serviciile oferite de Așezământ: găzduire; Servicii de asistență medicală: așezământul dispune de un cabinet medical și unul stomatologic, iar asistența medicală este asigurată de asistente medicale generaliste și medici voluntari; Servicii de îngrijire personală pentru beneficiarele care nu se pot îngriji singure, care folosesc pamperși, se deplasează greu, nu se pot îmbrăca/dezbrăca sau nu se pot servi la masă; Servicii de recuperare: medicală (fizioterapie – așezământul dispune de un cabinet de fizioterapie și de un medic voluntar pentru recuperare), consiliere psihologică – psiholog voluntar, consiliere spirituală – părintele duhovnic Ghenadie Joița (se realizează prin spovedanie și impartășanie în cele patru posturi și ori de câte ori sunt solicitări), terapii de expresie și ocupaționale: prin muncă (ergoterapie), arterapie (programe culturale si artistice); Servicii de integrare-reintegrare socială: asistență socială (evaluare și reevaluare din punct de vedere social), socializare și petrecere a timpului liber; servicii de suport: asigurarea curățeniei, prepararea hranei, spălarea și igienizarea lenjeriei, funcționarea instalațiilor, asigurarea transportului, aprovizionarea.

Așezământul Social pentru Persoane Vârstnice al Mănăstirii Christiana asigură beneficiarilor condiții de locuit în conformitate cu nevoile de vârstă ale acestora.   

Obiectiv 1: Să asigure beneficiarelor servicii de asistență socio-medicală (îngrijire, recuperare, socializare, recreere si destindere etc.), în concordanță cu nevoile generale și speciale de viață și îngrijire ale acestora.

Obiectiv  2: Să asigure beneficiarelor sprijin adecvat pentru a duce un trai pe cât posibil independent, în baza cerințelor individuale. 

 

Număr beneficiari: 27

Număr angajați: 10

Număr voluntari: 14

Banca: BCR

Filiala: Sector 2

IBAN: RO 83 RNCB 0073 0499 6528 0001

Denumire furnizor de servicii sociale  (denumirea exactă așa cum este înregistrată oficial):  Mănăstirea Christiana 

C.U.I: 7940918

Strada: Șos. Pipera

Numărul: 49

Localitatea: București

Județ: București

Eparhie: Arhiepiscopia Bucureștilor

Apartenența furnizorului de servicii sociale: Serviciul Social Misionar Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Nume responsabil: Savin

Prenume responsabil: Gabriela Dositeea

Funcție responsabil în cadrul așezământului: coordonator

Telefon 1 responsabil: 0740 67 14 05

Telefon 2 responsabil: 021 490 80 30

E-mail responsabil: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 

Servicii sociale specializate:

 

Recuperare și reabilitare

Asistență și suport pentru persoanele vârstnice, inclusiv pentru persoanle vârstnice dependente

Consiliere în cadru instituționalizat

Sprijin și orientare pentru integrarea, readaptarea și reeducarea profesională

Îngrijire social-medicală pentru persoanele aflate în dificultate, inclusiv paliative pentru persoanele aflate în fazele terminale ale unor boli

Asistență și suport pentru toate categoriile definite la art. 25 din OG 68/2003

Orice alte măsuri și acțiuni care au drept scop menținerea, refacerea sau dezvoltarea capacităților individuale pentru depășirea unei situații de nevoie socială

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version