Prahova, Mănăstirea Zamfira: Mii de persoane la întâmpinarea moaștelor Sfântului Dimitrie

Peste două mii de persoane erau prezente duminică seară la sosirea moaștelor Sfântului Dimitrie cel Nou la Mănăstirea Zamfira, în cadrul pelerinajului istoric prilejuit de împlinirea a 250 de ani de când cinstitele moaște se află la București.

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a condus procesiunea spre Mănăstirea Zamfira.

„Nu de multe ori, sau poate chiar niciodată n-au fost aici atât de mulți preoți și credincioși”, a remarcat Preasfinția Sa.

„Cinstirea de care se bucură Cuviosul Dimitrie este de fapt cinstirea pe care o arătăm lui Dumnezeu «cel minunat întru sfinții Lui»”, a subliniat PS Timotei.

Preasfinția Sa i-a invitat pe credincioși să participe și la București, în zilele de 12-13 iulie, la sărbătorirea a 250 de ani de la aducerea moaștelor Sfântului Dimitrie în capitala României.

Începând cu anul 2017, Mănăstirea Zamfira a trecut printr-un proces de renovare și urmează a fi resfințită:

„Iată că înaintea acestui moment, Cuviosul Dimitrie cel Nou a venit să binecuvinteze mănăstirea, să aducă alinare întregii obști și tuturor credincioșilor din această zonă”, a spus preotul Mihail Peneș, protoiereu de Vălenii de Munte.

Cinstitele moaște au rămas peste noapte în cadrul așezământului monahal iar luni pelerinajul continuă către Parohiile Vărbilău 2, Mănăstirea, Valea Stâlpului, Izvoarele, Măneciu Ungureni, Nucșoara, Valea Plopului ș.a.m.d. Vezi programul integral al pelerinajului istoric.