București | Sesiune pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie

Zeci de preoți din Mitropolia Munteniei și Dobrogei participă începând cu data de 3 iulie 2017 la cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție. La finalul evenimentului, participanții vor susține un examen, informează basilica.ro.

Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în Biserica Sfânta Ecaterina din București. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cuvântul rostit, PS Timotei Prahoveanul a explicat faptul că sesiunea de cursuri are rolul de a ajuta preoții în misiunea pastorală din parohie, informează Radio Trinitas.

Preoții care au terminat studiile teologice cu ani în urmă vor audia mai multe cursuri cu teme importante și actuale pentru viața Bisericii. Toate aceste cursuri sunt foarte importante pentru faptul că îi îndeamnă pe cei prezenți să citească anumite teme din teologia pe care ei au urmat-o cu ani în urmă, a spus Preasfinția Sa.

Prima prelegere din cadrul sesiunii a fost susținută de prof. conf.  Adrian Lemeni  care a vorbit despre Ateismul actual și apologia creștină contemporană.

Cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție vor fi susținute la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București în perioada 3-14 iulie 2017.