Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Distincţii | ‘Marea bucurie este aceea când aducem bucurie altora – suntem chemaţi să înmulţim darurile primite de la Dumnezeu’, a spus Părintele Patriarh

Părintele Patriarh Daniel a oferit luni Diploma omagială cu medalie a Anului 2017 pentru: protopopiatele, exarhii, sectorul social-filantropic şi paraclisele patriarhale din Arhiepiscopia Bucureştilor. Distincția a fost oferită ca semn de prețuire pentru activitatea din anul trecut, dar și pentru proiectele aflate în desfășurare, întrucât, potrivit Preafericirii Sale, ‘suntem chemaţi să înmulţim darurile primite de la Dumnezeu’.

Patriarhul Daniel despre Mihai Eminescu în 11 citate memorabile

 

  1. Mihai Eminescu împreună cu Ioan Slavici au fost printre primii intelectuali români care au lansat și susținut ideea construirii unei catedrale naționale.
  2. Mihai Eminescu a fost și rămâne modelul românului dornic de cunoaștere universală și în același timp un fidel păstrător al identității sale naționale.

Accesări: 19

Citește mai departe:Patriarhul Daniel despre Mihai Eminescu în 11 citate memorabile

Catedrala Patriarhală | PS Timotei Prahoveanul a oficiat o slujbă de pomenire pentru poetul naţional Mihai Eminescu

Poetul Mihai Eminescu a fost pomenit luni la Catedrala Patriarhală, cu prilejul împlinirii a 168 de ani de la naşterea celui pe care Patriarhul Daniel l-a numit „un mare patriot român și un om universal”. Slujba Parastasului a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Anul Centenar 2018 | Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureștilor și Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic au semnat un protocol de colaborare

Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureștilor și Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic (AMPT) au semnat luni după-amiază un protocol de colaborare pentru Anul Centenar 2018. Protocolul urmărește realizarea unor evenimente comune cu scopul de a evidenția frumusețea culturală a Capitalei, informează basilica.ro.

Patriarhul Daniel: Prin recunoştinţă creştem duhovniceşte în relaţie cu Dumnezeu şi cu semenii

Părintele Patriarh Daniel a vorbit duminică despre importanța recunoștinței exprimate față de Dumnezeu și semeni. Prin cultivarea acesteia, ‘creştem duhovniceşte’. ‘Deși Mântuitorul Hristos nu caută slavă sau laudă de la oameni, totuşi cere de la noi să dăm slavă lui Dumnezeu, să-I mulţumim Lui și oamenilor, ca să creştem duhovniceşte in relaţia noastră cu Dumnezeu și cu semenii’, a spus Patriarhul în 14 ianuarie.

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version