Arhiepiscopia Bucurestilor

Switch to desktop Register Login

Editura Basilica: Un iconar de suflete – Părintele Sofian Boghiu. Mărturii

Volumul Un iconar de suflete – Părintele Sofian Boghiu. Mărturii a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

 

Lucrarea reprezintă o colecție de mărturii ale ierarhilor, preoților, academicienilor și ale mai multor persoane care l-au cunoscut Arhim. Sofian Boghiu, informează basilica.ro.

Autocefalie și Patriarhat – Volumul II din opera istorică a Pr. Prof. Niculae I. Șerbănescu a apărut la Editura Basilica

Volumul al doilea al seriei editoriale Pr. Prof. Niculae I. Șerbănescu – Opera istorică a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române. Lucrarea conține partea a treia a secțiunii Biserica Ortodoxă Română. De la primele întocmiri creștine la patriarhat intitulată: Autocefalie și Patriarhat.

Aici au fost selecționate studiile autorului referitoare la situația instituțională a Bisericii Ortodoxe Române începând cu perioada constituirii României Moderne, până la momentul elaborării și adoptării Constituției României în 1991, este precizat în Nota asupra volumului.

Grădina Maicii Domnului. Parcul Reşedinţei Patriarhale

Pe Colina Patriarhiei din Bucureşti se află sediul Patriarhiei Române. Pe acest loc mai înalt din Bucureşti, în spatele Reşedinţei Patriarhale, se întinde, pe o suprafaţă de 2 ha, Parcul Grădina Maicii Domnului.

Accesări: 195

Citește mai departe:Grădina Maicii Domnului. Parcul Reşedinţei Patriarhale

Programul iconografic al Bisericilor Ortodoxe – Îndrumător pentru zugravii de biserici

Editura Basilica a Patriarhiei Române a publicat recent cartea intitulată: Programul iconografic al Bisericilor Ortodoxe – Îndrumător pentru zugravii de biserici. Textul este alcătuit de părintele Ene Braniște. Acesta a fost publicat în revista Biserica Ortodoxă Română. Informațiile din ediția de față au fost completate de Părintele Arhimandrit Chiril Lovin, informează basilica.ro.

Dăruire în slujirea Bisericii. Gânduri alese pentru Patriarhul României

Anul acesta, Părintele Patriarh Daniel a împlinit 10 ani de slujire patriarhală. La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut recent volumul Dăruire în slujirea Bisericii. Gânduri alese pentru Patriarhul României care concentrează mesaje aniversare dedicate Părintelui Patriarh.

Accesări: 193

Citește mai departe:Dăruire în slujirea Bisericii. Gânduri alese pentru Patriarhul României

Arhiepiscopia Bucurestilor

Top Desktop version